Sådan tjekker du din brugte bil inden køb

06 september 2021 Steffen Hansen

Markedet for brugte biler er eksploderet i forbindelse med først coronakrisen og dernæst en blokeret Suez kanal. Det har betyder månedslang ventetid på nye biler, og folk der har været på markedet, har i stedet købt brugt for at udfylde deres behov.

Når man køber brugt bil, er der nogle ting, der er gode at vide og være opmærksomme på. Hvis du overvejer at købe brugt bil for første gang, så bør du læse denne artikel.

Tjek bilens historie

Inden du køber bilen er det vigtigt at tjekke bilens baggrund. Find ud af om kilometertallet stemmer med det angivne, tjek om bilen er stjålet og om der er gæld/pant i bilen. Hvis du køber en bil med pant i, følger gælden bilen og du risikerer dermed at miste både bil og penge.

Sørg for at få bekræftet så mange oplysninger som muligt.

Tjek bilens stand

En anden ting du bør gøre inden du køber en brugt bil, er at prøvekøre den. Her mener vi ikke bare ned af vejen og rundt om hjørnet, og tilbage igen, men kør en god lang tur. Lyt efter bilens lyde. Er der noget der lyder forkert, så kan det være et problem.

Tjek også bilens systemer, som bremser, gearkasse, samt diverse funktioner i kabinen (vinduer, sæder m.m.)

Giv et bud

Hvis du synes godt om bilen og den lever op til dine forventninger, så lad være med at vise det. Virk i stedet for at du er meget grundig i dine overvejelser, og at du er kommet frem til at du gerne vil give et bud på bilen. Accepter ikke bilens salgspris i første omgang.

Hvis du er god til at forhandle, og kan argumentere godt for prisnedsættelsen, så vil de fleste bilforhandlere gerne lytte til dit bud, og måske endda modbyde. Der kan være gode penge at spare.

Flere Nyheder