Håndværkerfradrag – hvad er det?

22 november 2020 Astrid Pedersen

Overvejer du at hyre et professionel rengørings firma som kan hjælpe dig med at holde boligen pæn og hygiejnisk – eller skal du have udført vedligeholdelses arbejde på dit hus? Så skal du være opmærksom på at du muligvis kan opnå et håndværkerfradrag.

Hvad er et håndværkerfradrag?

Du har måske hørt om et håndværkerfradrag men er usikker på hvad begrebet egentlig dækker over. Der optræder en del ændringer i dette fradrag fra år til år afhængig af konjunkturer og beskæftigelse inden for byggeri og håndværk samt selvfølgelig den aktuelt siddende regering.

I 2020 består håndværkerfradraget af en todelt ordning som giver mulighed for et årligt skatte fradrag på op til 6.000 kroner per person for diverse former for service ydelser. Det kan for eksempel være hjælpe til rengøring i hjemmet ved professionelt rengørings firma.

Der ud over kan man også opnå et årligt fradrag for særlige typer håndværker ydelser på op til 12.000 kroner. Disse ydelser må ikke i forvejen være omfattet af andre støtte ordninger, og de skal være udført af et håndværker firma som er moms registreret i Danmark.

For service ydelser så som rengøring eller børnepasning gælder blot at den udførende part skal være fyldt 18 år og fuldt skattepligtig ved udløb af det indeværende indkomstår.

Hvordan kan jeg opnå et håndværkerfradrag?

Hvis du ønsker at opnå håndværkerfradrag for de oven for nævnte typer af ydelser skal du huske at gemme al dokumentation for at arbejdet er udført. Du skal være opmærksom på at du udelukkende får fradrag for det udførte arbejde, det vil sige håndværkerens arbejdsløn – ikke for de materialer som er blevet anvendt i forbindelse hermed.

Du bør aldrig betale for ydelserne med kontanter, men benyt et betalingskort, en bank overførsel eller eventuelt Mobile Pay i tilfælde af at du senere skulle få behov for at dokumentere betalingen.

Du kan læse mere om beregning af håndværkerfradrag på husblog.dk

Flere Nyheder