Giv dit gulv et nyt look til en overskuelig pris

17 marts 2021 Maya Hindsberg

Gulve der er vedligeholdte, er noget så smukke. Men på et tidspunkt, kan de gå hen og blive nusset og trætte at se på. Gulvets ensartede og lækre overflade kan have fået ridser, skrammer og misfarvninger. Det er fint nok, når det bare er et enkelt sted, men på et tidspunkt vil gulvet have så mange af dem, at det begynder at fremstå både plettet og ujævnt.

Desværre er udseendet ikke den eneste ulempe ved et gulv, som ikke er blevet vedligeholdt. Der vil nemlig begynde at komme irriterende splinter, som ingen bryder sig om at få op i foden. Det gør måske også, at du tænker en ekstra gang over, at lade dine børn lege på gulvet. Hvis det er den situation du står i, så er det måske på tide til en gulvafslibning. Det er nemlig en god måde at rette op på alt det.

Hvad får du ud af en gulvafslibning?

Fordelen ved en gulvafslibning er, at den slider væsentlig mindre på gulvet end f.eks. en gulvafhøvling. En anden og meget stor fordel er, at den fjerner de fleste skader, der har været i gulvets overflade, om det så er ridser, hakker eller misfarvninger. Disse skader vil nemlig langt hen af vejen bare være overfladiske skønhedspletter, og det er derfor nok bare at fjerne et par millimeter, som en gulvafslibning gør. En gulvafslibning kan altså lave en overraskende stor forskel for dit gulvs udseende. Du vil nemlig stå tilbage med et helt frisk lag af træværk, som er klar til at modtage efterbehandlingen, som skal både pleje og beskytte gulvet.

Når du har slebet gulvet, kan du så begynde at overveje, hvilken slags efterbehandling du vil have. Det er nemlig det, der skal beskytte dit gulv fremadrettet. Her skal du overveje to ting. Hvordan du ønsker gulvet skal se ud, og hvor slidstærkt det skal være.

Flere Nyheder