Behandling af hul under krone hos din lokale tandlæge

25 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Ønsker du at bevare et intakt og funktionelt tandsæt hele livet igennem? Så gælder det om at passe godt på dine blivende tænder. Og her skal du være særligt opmærksom på din mundhygiejne.

Hvordan opretholder jeg en god mundhygiejne?

Med mundhygiejne menes pasning og pleje af dine tænder og dit tandkød. Dette gør du ved at børste tænder mindst to gange om dagen, nemlig morgen og aften – og helst også efter at du har spist søde sager.

Du bør samtidig rense mellem dine tænder med tandtråd. Og så er det en god idé at aflægge din tandlæge en visit mindst én gang om året.

Hvorfor gå til tandlæge?

Måske tænker du at det er spild af tid, og ikke mindst penge ud af vinduet, at besøge tandlægen hvert halve eller hele år. Men her skal du huske at et kontrol besøg hos din tandlæge ikke beløber sig til meget mere end en bytur, et restaurant besøg, eller en klipning hos en god frisør.

Tandlæge, Behandlinger, Mundhygiejne

Priserne på såvel tandtjek som rensning af tænder er fastsatte gennem Tandlægeforeningen. Der ydes tilskud fra den offentlige sygesikring til disse behandlinger således at din egenbetaling ikke bliver særlig høj. Og er du medlem af Sygeforsikringen Danmark vil du ydermere kunne opnå ekstra tilskud.

Du bør prioritere dine tandlæge besøg da du ellers risikerer at ansatser til karies eller parodontose ikke opdage i tide. Når først dit tandkød begynder at bløde, eller gummerne begynder at dunke og værke, er skaden allerede sket. Og så kigger du på behandlings forløb som uden tvivl er både dyrere, mere langtrukne, og temmelig meget mere smertefulde end et til to tandtjek om året.

Find din lokale tandlæge i Søborg

Hos den lokale tandlægeklinik Tandlægerne Søborg kan du få hjælp til alt fra tandrensning til smertefri behandling af hul under krone. Læs mere på tandlaegernesoeborg.dk

Flere Nyheder